Här hittar du allt du behöver veta om vad som händer i vår fäktsektion. Vi erbjuder träning för både nybörjare och erfarna fäktare i en välkomnande och trivsam miljö. Ta del av spännande tävlingar, träna med erfarna tränare och utforska den ädla konsten av fäktning. Välkommen att bli en del av vår fäktfamilj!

Här håller vi dig uppdaterad om aktuella händelser, tävlingar och träningsmöjligheter. Håll dig informerad om vad som är nytt inom fäktsektionen!

Vår tjejgrupp på lördagar är populär!!

Anmäl dig till: zliproadfencing@gmail.com

Behöver du köpa fäktutrustning: kontakta Peter Barvedstad. Gå till hemsidan:  touche.se

Vill du prova på fäktning? Kontakta oss på zliproadfencing@gmail.com.


Vi hälsar alla fäktare välkomna att delta i våra träningspass och fortsätta utvecklas inom fäktsporten. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren, så är du välkommen att vara med och träna med oss!!

Våra träningsgrupper


Våra ordinarie fäktgrupper:

Lördagar: 11.30 - Nybörjarfäktning (yngre åldrar (8-11 år ca)


Onsdagar:18.30 - tid för teknikträning/utvecklingsgrupp


Söndagar 12.00 - Barngrupp (har fäktat ett tag). Denna träningsgrupp är att betrakta som en fortsättningsgrupp från nybörjarträningen...det ställer mer krav på självständighet för deltagarna, t ex att man kan ta på sig sin utrustning själv, att man kan själv tar steget och hoppar in på fäktpisten och möter kompisarna i fäktmatcherna (sk assaultfäktning).


Fredagar 17.30 - tid för teknikträning (maila minst 2 dagar innan om intresse finns).


Lördagar 13.00 - tjejgrupp (vi reserverar en bana till tjejerna,).

Här har även killar/aktiva ungdomar möjlighet att träna lite extra. Vi prioriterar teknikträning och ibland så minimerar vi själva träningen och bjuder på fika,- med socialt "häng"!!!

OBS! Inga vuxna fäktar på passet!!


Söndagar 13.30- För alla (de flesta har dock fäktat ett tag). En trevlig grupp dels för de som fäktar för motions skull och dels för de som brukar ställa upp på olika fäkttävlingar.


lördagar ca 14-00- 16.00 - tid för prova-på grupper, Om det inte är en eventgupp el liknande inplanerad, - finns det en möjlighet att träna lite extra för medlemmar.

Kontrollera med tränaren.


För nya fäktare/prova-på:

Skicka ett mail till:zliproadfencing@gmail.comom ni är intresserad av att komma och prova- på.